Tid for prosjekt

Nå som vi er på vei hjem til Bergen og det omsider blir litt plass å boltre seg på igjen er det tid for prosjekt! Det blir ny arcade og denne gangen skal alt produseres selv. I praksis betyr det at jeg også skal bygge kontrollpanelet denne gangen, ikke at jeg skal støpe knappene og lodde ledninger inne i skjermen. Men det er altså kontrollpanelet som er i denne runden.

Målsetningen denne gangen er nemlig at estetikken skal være meget bra. I motsetning til sist hvor målsetningen primært var å lage en fungerende maskin og utseende kom i siste rekke (ikke missforstå, den var jo dødskul). Jeg vil derfor bruke en del tid på å sparkle / pusse / flikke. Det skal også være langt flere detaljer. Autentisk (og fungerende) myntinnkast, paneler som kan åpnes til belyste rom, og skikkelige innganger for USB kontrollerene mine.

Det blir da tradisjonelle knapper, men med belysning som er synkronisert opp slik at den lyser opp de knappene som er i bruk og ellers lager vilkårlige fargemønster. Jeg skal selvsagt også ha tradisjonelle sticks, men er usikker på hvorvidt jeg skal ha trackball / spinner å kontrollen. Jeg tror nok jeg heller mot å la være da den ikke brukes til de arcadespillene jeg primært spiller og ikke er spesielt estetisk.

MAME skiltet øverst på maskinen skal være et deksel / dør som kan åpnes og planen er å montere gassfjærer for å gjøre dette på en mest mulig elegant måte. I tillegg skal nedre frontpanel være mulig å åpne samt en vedlikeholdsluke bak (for tilgang til skjerm / høyttalere) I kontrollpanelet skal det også være en uttrekkbar skuff for tastatur (og dersom jeg velger å ikke montere trackball også mus). I «dette skal se bra ut» ånden skal jeg også bruke en del tid på å skjule innvendige ledninger, montere lys og annet snacks.

Dette er i alle fall planen!

Tanken bak å skrive ned en slik konsept skisse som dette er rett og slett å legge litt press på meg selv til å gjennomføre samt å ha noe å sammenligne med når jeg er ferdig. Jeg er i utgangspunktet sikker på at jeg skal få gj

ennomført alt, men man vet jo aldri…  Det jeg vet er at jeg vil begynne med kontrollplaten og ta selve kabinettet til slutt. Konsepttegningene under her er bare det, et konsept. De er ikke korrekte på målene og mangler selvsagt mange detaljer men det er omtrent slik det skal bli til slutt.

Jeg vil legge ut worklogg etterhvert som arbeidet skrider frem, men ingenting blir altså påbegynt før etter vi er ferdig med flyttingen. Jeg har også planer om å lage en guide i etterkant av prosjektet men kjenner jeg meg selv rett blir det fort litt lite bilder. Vi får se. Bilder og video blir det i alle fall!

 

3D konsepttegninger

Her er forresten den forrige arcademaskinen jeg bygget: KLIKK MEG 

 

UPDATE: Jeg har lagt til ett par bilder av hvordan jeg tenker innmaten i boksen nede skal være. Det skal bli et slags «showroom» med plass til i alle fall tre klassiske konsoller. Mulig det blir fire hyller, men  jeg må se litt an hvordan det blir med lyssetting i hyllene og eventuelt i skiltene (det er derfor hyllene er laget så tykke) Kassen du ser til venstre på bildet er PC’en. Den skal ikke være synlig fra innsiden av skapet, men skal ha en tilgangsluke på oppsiden (eller eventuelt utsiden dersom det blir for vanskelig å montere / vedlikeholde fra oppsiden). Hullene du kan se på siden er til vifter (disse blir forsåvidt runde, ikke firekantet som på tegningen)

Igjen føler jeg det er viktig å understreke at dette er konseptskisser, ikke arbeidstegninger og at de ikke nødvendigvis er med korrekte mål (selv om skalaen skal være sånn ca riktig). Arbeidstegninger med helt eksakte mål blir laget når jeg er fornøyd med konseptskissene.

 

 

About Christian